Tweede editie Crimezone Leesclubs van start

Nieuwsbericht
21/12/2010

Goed nieuws voor de 'meelezers' van de Crimezone leesclubs op het forum. Het warmlopen voor de tweede editie gaat nu beginnen met de aankondiging van een aantal bijzondere deelnemers.


Charlotte Link is in eigen land een fenomeen. Langzaamaan wordt Link ook in Nederland opgepakt. Uitgeverij The House of Books bracht ter promotie van haar nieuwste boek, Het andere kind, Het huis van de zusters in een 5 euro editie op de markt. Onder aanvoering van leesclubcoördinator Lenie Korbijn wordt het boek gelezen en besproken in Crimezone Leesclub I door: Annelies Jesse, Justine Koster, Liane Baltus, Lies van Haaster-Temme, Stephanie Haenen, Lieve Teniers, Danny Geurts, Johanna Paternoster en Marjanne van Gameren.


In Crimezone Leesclub II staat Het labyrint van water, van Eric Frattini (juni 2010, uitgeverij Q) centraal. Crimezone beoordeelde het boek met 4 sterren en zei hierover: 'Voor de talrijke liefhebbers van geheime genootschappen en wereldwijde complottheorieën, is Het labyrint van water een absolute aanrader.'

De leesclub onder leiding van Cees van Rhienen bestaat uit: Wendy van Lierop, Astrid van der Helm, Ageeth de Kok, Riet van Hal en Belinda Berendsen.


Leesclub III heeft een wel heel bijzondere gast: Bart Debbaut, auteur van De Facebookmoorden, het boek dat door maar liefst tien leesclubleden zal worden besproken. Onder leiding van Annelies Jesse kunnen we bijdragen verwachten van: Jacqueline van Drogenbroek, Stephanie Haenen, Janneke Bouwman, Haidé De Wilde, Marloes Philippi, Belinda Berendsen, Puck Timmermans, Veerle Vlyminckx en Jürgen Joosten.

Onder forumnaam 'Banker' zal Bart zich af en toe op het forum laten zien en reageren op vragen en discussies.


De eerste editie van Leesclub IV, Mørd & Dødslag werd verrassend opgeluisterd door vertaalster Lucy Pijtersen. Haar bijdragen aan de discussies waren erg interessant en gaven een goed inkijkje in het werk van vertalers. Ook in de tweede editie staat Lucy klaar om vragen te beantwoorden, ditmaal terzijde gestaan door collegavertalers Carla Joustra en Ingrid Hilwerda. Gedrieën vertaalden ze Suikerdood van Unni Lindell, het gekozen boek in de tweede editie van Leesclub IV. Crimezone noemde het al 'een stuiterend spannende misdaadroman die de lezer tot de laatste pagina wakker houdt' en gaf 4 sterren weg.
De leesclub - onder leiding van Cees van Rhienen - bestaat uit: Justine Koster, Lies van Haaster-Temme, Karina Popijus, Karina Hanegraaf en Robert Oostrum.
bron
Crimezone.nl