Lumière Crime Series - nieuw!

Login om te reageren
11/05/2011
Film&TV
Lumière Crime Series - nieuw!


De Scandinavische TV-series zijn in Nederland razend populair. De verhaallijnen, de personages, de locaties, de nuchtere aanpak, het sterke acteren en de melodie van de taal zorgen ervoor dat deze series gretig aftrek vinden bij de consument. De belangrijkste distributeur van films en series uit Scandinavië is Lumière Home Entertainment. Eind deze maand brengen zij weer 3 nieuwe DVD-boxen van Scandinavische topkwaliteit.DEN FÖRDÖMDE

DEN FÖRDÖMDE is een gloednieuwe ijzersterke Zweedse crimi met in de hoofdrol Sebastian Bergman, een eigenwijze profiler, die zich bezig houdt met het maken van psychologische profielen van seriecriminelen.

De scenario’s zijn geschreven door Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. Naar aanleiding van het succes van de filmserie zijn inmiddels onder de auteursnaam Hjordt Rosenfeldt ook thrillers verschenen met dezelfde hoofdpersonen. Sinds kort is het eerste boek Wat Verborgen is, onder de overkoepelende naam De Bergmankronieken, verkrijgbaar bij Uitgeverij Cargo. Het boek is met lovende kritieken ontvangen.

De filmafleveringen zijn geregisseerd door respectievelijk Michael Hjorth en Daniel Espinosa (1977, Zweden). De laatste is ook vooral bekend van zijn stijlvolle film Snabba Cash / Snel geld.

Vanaf 31 mei is DEN FÖRDÖMDE verkrijgbaar op 2DVD.
Twee bloedstollende afleveringen van 90 minuten.

Cast
Rolf Lassgård (Beck: De Boekverfilmingen), Gunnel Fred, Moa Silén en Tomas Laustiola

Synopsis
Na een persoonlijk dramatisch voorval heeft Sebastian Bergman zich als profiler teruggetrokken uit politieonderzoeken. Zijn dagen vult hij vooral met vrouwen, totdat hij plots opnieuw betrokken raakt bij een onderzoek.

De zestienjarige Roger is vermist. De Zweedse politie gelooft dat de jongen gewoon weggelopen is. Totdat de jongen met een uitgesneden hart dood wordt teruggevonden. Profiler Bergman is vastbesloten de zaak op te lossen.

Technische gegevens
2x DVD 9 – Speelduur: 2 afleveringen van 90 minuten (180 minuten) – Genre: Misdaad – Taal: Zweeds – Ondertiteling: Nederlands – Geluid: Dolby Digital 5.1 – Formaat: 16/9 – Kijkwijzer: 16 jaar – Consumentenadviesprijs: € 19,99

DEN FÖRDÖMDE is tot 30 mei exclusief verkrijgbaar bij De Volkskrant met gratis DVD Beck: Buried Alive.

BECK, HET EERSTE SEIZOEN

Ontdek Peter Haber (Millennium: Mannen die vrouwen haten) als verbluffende Martin Beck bijgestaan door zijn doortastende rechterhand Gunvald Larsson (Mikael Persbrandt – Verdict Revised, In A Better World). Geïnspireerd op het Beck Universum van Sjöwall en Wahlöö, het gevierde Zweedse schrijversduo en de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman.

Het allereerste seizoen met Peter Haber en Mikael Persbrandt 8 x 90 minuten Scandinavische misdaad van de bovenste plank.

Technische gegevens
4x DVD9 – Speelduur: 8 afleveringen van 90 minuten – Genre: Misdaad – Taal: Zweeds – Ondertiteling: Nederlands – Geluid: Dolby Digital 5.1 – Formaat: 16/9 – Kijkwijzer: 16 jaarBECK, DE BOEKVERFILMINGEN

Zes originele boekverfilmingen van de misdaadromans van het gevierde Zweedse schrijversduo Sjöwall en Wahlöö, de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman. Met in de hoofdrollen Gösta Ekman als Martin Beck en Rolf Lassgard (Den Fördömde) als Gunvald Larsson.

DEZE BOX BEVAT DE VERFILMINGEN VAN DE VOLGENDE BOEKEN:
De brandweerauto die verdween (Brandbilen som försvann)
De vrouw in het Götakanaal (Roseanna)
De man die even wilde afrekenen (Polis polis potatismos)
De politiemoordenaar (Polismördaren)
De man op het balkon (Mannen på balkongen)
De terroristen (Stockholm Marathon)