Kleine uitgeverijen centraal in de Crimezone leesclub

18/06/2012
Nieuws Leesclub
Kleine uitgeverijen centraal in de Crimezone leesclub

Crimezone selecteerde vier thrillers van kleine uitgeverijen voor de de leesclub. De stembus is zojuist gesloten. Bureau Marit 3 van ED Vermeulen is de overtuigende winnaar.
DE UITSLAG
1) Bureau MaRiT 3 – ED Vermeulen, 38% (162 stemmen)
2) Advocaat van de waarheid – Adriaan Bos, 30% (128 stemmen)
3) De dood van Callista de Vries – M.P.O. Books, 23% (98 stemmen)
4) Het instituut – Huppes Kemp, 9% (38 stemmen)


Vanaf nu kan er worden ingeschreven op een van de tien exemplaren van Bureau Marit 3. KLIK HIER voor het inschrijfformulier. Zie voor de discussie de Crimezone Leesclub op het forum.

BUREAU MARIT 3 VAN ED VERMEULEN

Ik ben Esther Danielle (ED) Vermeulen, auteur van de detective-reeks Bureau MaRiT, 49jaar, ik heb een gezin en parttime financieel werk, en misdaad fascineert mij. Om dit te nuanceren, ik verwonder mij over de dingen die mensen doen. Waarom begaan mensen een misstap, wat is hun motivatie, wat is hun achtergrond? Was het een impulsieve reactie gedreven door jaloezie of afgunst , haat of liefde, of was het een geplande daad, een obsessie, waaraan toegegeven werd met alle gevolgen van dien?

Met de Bureau MaRiT detectives zet ik deze verwondering om in verhalen die zowel de kant van het slachtoffer als de kant van de dader belichten. Soms met diepgang voor meer begrip of met humor om de relatieperikelen uit te vergroten. Ook de personages zou je zo herkennen op straat, zonderlingen soms, ook wel excentriek, maar het blijven echte mensen. Mensen met geheimen waardoor privédetective Marit Johansen van detectivebureau Bureau MaRiT gefascineerd is en waardoor ze in vreemde situaties belandt, gevaarlijke situaties ook. Haar leventje als vrijgezel komt op losse schroeven te staan door haar samenwerking met de eigengereide privédetective Jack Stevens en door haar ex-geliefde Dix Boeks, een Rotterdams rechercheur. Zie ook het introductiefilmpje over Bureau Marit.

Over Bureau Marit 3
In dit derde deel roept Jack Stevens haar hulp in om een op het eerste gezicht onbeduidende maniak in de val te lokken, onwetend op dat moment dat de ziekelijke aandacht van deze zonderling zich weleens naar iemand anders zou kunnen verplaatsen. Terwijl Dix Boeks, haar vriend bij de recherche Rotterdam Rijnmond, voor een groot raadsel staat over de golf van geheimzinnige inbraken in de omgeving van Rotterdam, krijgt Marit van een rijk echtpaar het verzoek om hun weggelopen tweelingdochter op te sporen. Het blijkt niet zomaar een opdracht, want er schijnt meer met het meisje aan de hand te zijn dan haar moeder laat doorschemeren. Nooit had Marit kunnen vermoeden dat deze aanvankelijk onschuldige opdracht zou leiden tot een spannend avontuur met een schokkende ontknoping.

Bureau Marit 3 is zojuist verschenen.DE ANDERE DEELNEMERS
ADVOCAAT VAN DE WAARHEID VAN ADRIAAN BOS

Advocaat van de waarheid is meer dan alleen een thriller! Een waarschuwing voor de één en juist een aanmoediging voor de ander. Mijn roman is zonder twijfel een spannend boek, maar het is ook een dicht op de samenleving van nu geschreven maatschappijkritische en spirituele roman, waarin bovendien liefde en vriendschap een grote rol spelen. Wie vindt dat een of meer van deze elementen niet thuis horen in een thriller, kan deze roman beter aan zich voorbij laten gaan.

Om jullie een beeld te geven begin ik met twee recensies, van Eric Diepvens en Liesbeth Haveman.

Eric Diepvens schrijft op Crimezone onder meer: "Dit alles integreert de auteur professioneel in het spannende verhaal dat een aantal aspecten van zowel techno-, reli- als bedrijfsthrillers bevat. (…) Overeenkomsten met de werken van Michael Crichton, Joel C. Rosenberg en Joseph Finder – elk de top in hun thrillersegment – zijn dan ook volop aanwezig. Tot bladzijde driehonderddertig is Adriaan Bos goed op weg vriend en vijand te verbazen; de vier sterren lijken dan al binnen."

Daarna raakte de recensent teleurgesteld over de spirituele dimensie. Dat kan natuurlijk, ook al is het jammer dat daardoor 2 sterren verloren gingen!

Liesbeth Haveman komt tot een andere conclusie: "Dit boek is zo geschreven dat ik het in één ruk uitgelezen heb. Soms omdat het spannend was, maar ook omdat het raakt aan thema’s als waarheid en echte liefde. De manier waarop Thomas hier trouw aan blijft is heel inspirerend. Tegen het eind heeft het boek me tot tranen toe geroerd. Vooral de wijze waarop wordt omgegaan met een onontkoombare werkelijkheid ervaar ik als indrukwekkend. Kortom, hou je van een spannend boek met diepgang, dan is dit boek van Adriaan Bos echt een aanrader!"

Op mijn website zijn veel lovende reacties opgenomen van lezers die de roman spannend, meeslepend en mooi vinden. Ik sluit af met een hier toepasselijke observatie van een lezer: "Een boek moet de lezer meekrijgen en overtuigen, dat is eigenlijk het enige criterium dat er toe doet. Deze schrijver is daar ruimschoots in geslaagd."

Genoeg materiaal dus om te kunnen beoordelen of jullie mijn roman willen lezen en samen willen bespreken binnen de leesclub. Als dat zo is verheug ik mij op de discussie die daaruit voort zal vloeien, ook omdat die dan vast over meer zal gaan dan alleen de thrillerkant!

Veel leesplezier en hartelijke groet,

Adriaan Bos


Advocaat van de waarheid verscheen in maart 2012.

DE DOOD VAN CALLISTA DE VRIES VAN M.P.O. BOOKS

Mijn naam is M.P.O. Books (Marco) en ik ben thrillerauteur. Ik schrijf detectives uit het hart van Nederland. Ze spelen zich namelijk af op en rond de Utrechtse Heuvelrug, voor velen een herkenbare omgeving. Je kijkt daarbij over de schouders van een rechercheteam tijdens een moordonderzoek. Dus wil je een spannend verhaal lezen dat bestaande locaties beschrijft en waarbij je zelf een moord kunt oplossen door goed op te letten, dan moet je mijn boeken lezen.

De dood van Callista de Vries is mijn zesde gedrukte boek. De beste manier om duidelijk te maken waarom je voor mijn boek zou kunnen kiezen, is door te verwijzen naar een Youtubefilmpje. Het filmpje is opgenomen op locaties uit het boek en ik vertel daarin waar het verhaal over gaat. Wil je nog meer weten, download dan de gratis e-boek preview. Deze preview (.epub) bevat de eerste veertig pagina's van het boek. Veel leesplezier!

Over De dood van Callista de Vries
Een duikteam dat in natuurgebied De Blauwe Kamer naar onontplofte munitie uit de Tweede Wereldoorlog zoekt, stuit op een lijk. De volgende dag wordt vastgesteld dat het gaat om Callista de Vries, een jonge vrouw uit de stad Utrecht. Sinds twee dagen stond zij als vermist te boek. Zij blijkt een vrouw met vele geheimen te zijn, die in de laatste dagen van haar leven tegenstrijdige uitspraken deed. Toch heeft het rechercheteam onder leiding van rechercheur Bram Petersen al spoedig een verdachte op het oog. Maar dan voltrekt zich een drama in het leven van Petersen.

De dood van Callista de Vries is onlangs verschenen bij de Leeskamer.

HET INSTITUUT VAN HUPPES KEMP

Huppes Kemp is een schrijversduo. Ze studeerden filosofie en bedrijfskunde. Wim Huppes was internist-onderzoeker en publiceert al jaren over de zorgsector, onder meer in het Financieele Dagblad. Hij was een opgegeven kankerpatiënt die zichzelf redde met een experimenteel middel. In die periode werd hij ontslagen bij de centrale overheid. Mirjam Kemp won de Prix de Paris en deed historisch onderzoek in Parijs. Ze werkt al jaren aan grote veranderingstrajecten in de financiële sector.

Onlangs werd Huppes, zelf internist, geconfronteerd met kanker. In zijn gevecht om te overleven maakte hij Kafkaëske toestanden mee in de nationale zorgsector. Samen met Kemp schreef hij een politieke thriller over zijn ervaring met de instituties.

Wat is er mis in de zorg?
Wat weten we van de politiek van de zorg? De media brengen thema’s als ‘meer handen aan het bed’, ‘medische missers’ en ‘onveilige geneesmiddelen’ onder onze aandacht. We horen ook van turbulente ontwikkelingen waarvan patiënten kunnen profiteren. Het zou lang moeten duren voordat deze vernieuwingen beschikbaar zijn. Waarom eigenlijk en in wiens belang is dat?

Over Het instituut
Schuylenburgh is de voorzitter van Het Instituut. Hij zwaait de scepter over de zorgsector. Hij voelt zich gedwarsboomd door Maarten Keyser, een wijsneus van een medewerker. Ernstig ziek, zoekt die zijn heil in experimentele behandelingen. Maar die zijn niet toegestaan door Het Instituut.
Schuylenburgh geeft geen duimbreed toe, want dan zou hij zijn grip verliezen. Hij roept de hulp van zijn klankbordgroep in – de topbestuurders die onderling 80 miljard euro per jaar aan zorggelden verdelen. Maartens vrouw Shifrah, een financieel analist, grijpt in. Het conflict escaleert. Shifrah Keyser ontdekt, samen met de ex-rechercheur Gijs van Zuidwesten, dat Schuylenburgh een dubbelspel speelt. Achter de schermen houdt de bestuurder zich met vuile zaakjes bezig.

Een roman in de traditie van de Millennium-trilogie
Een krachtige vrouw voelt zich niet begrepen door de instituties en legt hun valse ambities bloot. In een dubbelact met een buitenlander pakt ze de topbestuurder daar waar het pijn doet – namelijk bij zijn geld. Het conflict escaleert met plotwendingen. De lezer wordt meegezogen in het machtsspel om het grote geld. De lezer maakt kennis met de duistere wereld van de instituten, waar achter de schermen, de ware meesters in de intrige zitten.

Het instituut verscheen in april 2012.Note: de aanbevelingsteksten hierboven zijn geschreven en aangeleverd door de auteurs zelf.

Er kan tot maandag 18 juni (12:00 uur) gestemd worden.