Nieuwe buren wordt televisieserie

20/04/2012
Nieuws Film&TV
Nieuwe buren wordt televisieserie

Nieuwe buren (2006) van Saskia Noort wordt een televisieserie. Noort tekende gisteren het contract, zo liet ze via Twitter weten. Wie de serie gaat regisseren en wie erin gaan spelen is niet bekendgemaakt. Ook niet waar en wanneer Nieuwe buren te zien zal zijn.

Nieuwe buren is de laatste titel van de bestsellerauteur waar nog geen 'bewerking' van werd of wordt gemaakt. We zetten alles even voor u op een rijtje:


FILM: TERUG NAAR DE KUST (2009)
Noorts psychologische thriller over een alleenstaande moeder die door een onbekende met de dood wordt bedreigd werd in 2009 omgevormd tot een bioscoopfilm. De regie was in handen van Wil Koopman (bekend van o.a. Gooische vrouwen) en de hoofdrol werd zeer verrassend gespeeld door Linda de Mol. De reacties waren veelal positief.

FILM: DE EETCLUB (2010)
Bracha van Doesburgh, Mark van Eeuwen, Thom Hoffman en Halina Reijn speelden de hoofdrollen in de verfilming van de bestseller De eetclub uit 2004. In de film verhuizen Karen en Michel samen met hun dochtertje naar een luxe villawijk. Karen sluit al snel vriendschap met een aantal vrouwen van de 'eetclub' en hun echtgenoten. Wanneer een van de dames zelfmoord pleegt, komen de onderlinge relaties onder druk te staan. Karen ontdekt dat de vrouwen en hun echtgenoten geheimen voor haar en elkaar hebben. De eetclub werd geregisseerd door Robert Jan Westdijk, maar werd veel minder goed ontvangen dan Terug naar de Kust.

TONEEL: DE EETCLUB (2011)
Nog geen jaar later belandde De eetclub op het toneel met o.a. Nyncke Beekhuyzen, Frederik Brom, Hanna Verboom, Loek Peters en Chris Tates in de hoofdrollen. De toneelbewerking was in handen van Eddy Habbema (Regie) en Léon van der Sanden (Script).

Promotiefilmpje De eetclub
FILM: DE VERBOUWING (2012)
Regisseur Wil Koopman legt momenteel de laatste hand aan de verfilming van Noorts derde thriller, De verbouwing uit 2009. Lex Wertwijn schreef het scenario. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Tjitske Reidinga, Mark Rietman, Nanette Drazic en Peter Blok. In De Verbouwing staat de succesvol plastisch chirurg Mathilde aan de vooravond van een glansrijke carriere. Maar zo gelukkig is ze niet, aangezien haar huwelijk op de klippen lijkt te lopen en de verbouwing van hun huis alles behalve vlekkeloos gaat. Het contact met een oude vriend zorgt voor nog meer onheil.

De verbouwing is vanaf 6 september 2012 in de bioscoop te zien.

Teasertrailer De verbouwing
FILM: KOORTS (2013)
In november 2011 werd al bekendgemaakt dat Noorts laatste bestseller, Koorts, ook verfilmd gaat worden. Producent MIllstreet Films kocht de rechten hiervoor. Antoinete Beumer (bekend van De gelukkige huisvrouw en Loft tekende voor de regie. Koorts speelt zich af op Ibiza, waar twee vriendinnen zich zorgeloos in het feestgedruis storten, totdat een van hen plotseling verdwijnt.

De opnames van Koorts zullen nog dit jaar plaatsvinden. Distributeur Independent Films brengt de film in 2013 in de bioscoop.


FILM: AFGUNST
De rechten van de novelle Afgunst, het geschenkboekje voor de maand van het Spannende Boek 2007, werden eerder verkocht aan filmproducenten Column Film en Talent United. Maar deze verfilming is voorlopig van de baan. Begin dit jaar liet Saskia Noort op twitter weten zelf de rechten terug te hebben gekocht. De schrijfster had onvoldoende vertrouwen in het project, dat door Paul Ruven geregisseerd zou worden. Noort: "Het kwam niet van de grond. Ik ga het niet zelf doen, maar geloof wel dat er een goede film in schuilt. Ik ga nu voor bewezen kwaliteit."