Persbericht: A.W. Bruna publiceert eerste dyslexievriendelijke thriller

02/11/2011
Persbureau
Persbericht: A.W. Bruna publiceert eerste dyslexievriendelijke thriller
Aan: redactie Crimezone.nl
Van: A.W. Bruna uitgevers
Onderwerp: De nieuwe David Baldacci
Datum: 2 november 2011

A.W. Bruna Uitgevers publiceert eerste dyslexievriendelijke thrillerDinsdag 8 november 2011 verschijnt de nieuwste thriller van David Baldacci, De provocatie, in een unieke uitgave. Het boek is gedrukt met een speciaal ontwikkeld font dat rekening houdt met de eisen en wensen van dyslectici. De Nederlandse ontwerper Christian Boer, zelf dyslectisch, is wereldwijd de eerste die een font voor deze lezersgroep ontwierp. De presentatie van De provocatie in Dyslexia-uitgave vindt plaats op donderdag 10 november om 16.00 uur in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Oosterdokskade 143, op het cultuurplein (2e etage). Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Victor Reinier.

Boer toetste zijn lettertype en schaafde dat bij na feedback van dyslectici, onderzoekers van de Universiteit Twente en van stichting Woortblind (Nederlandse vereniging van dyslectici).
David Baldacci zelf is nauw betrokken bij dit project. Hij heeft al sinds jaar en dag een stichting voor de bestrijding van analfabetisme.

Christian Boer
Christian Boer studeerde aan het Grafisch Lyceum en de Kunstacademie en heeft een eigen bedrijf als grafisch vormgever. Met zijn dyslexievriendelijke font won hij dit voorjaar de Smart future minds award. Op 22 oktober 2011 gaf Boer een presentatie over zijn font op TEDxDubai.

De provocatie – eerste deel in een nieuwe serie
In een kleine plattelandsgemeenschap waar nooit iets opzienbarends gebeurt, wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun eigen woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatselijke politie, totdat blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon.

Paperback
ca. 384 pag.
€ 19,95
ISBN 978 90 229 9902 8
CAP e-book € 15,95
ISBN 978 90 449 6368 7