Persbericht: Thriller over kunstsmokkel van ex-kunstsmokkelaar

17/11/2011
Persbureau
Persbericht: Thriller over kunstsmokkel van ex-kunstsmokkelaar
Aan: redactie Crimezone.nl
Van: A.W. Bruna uitgevers
Onderwerp: Cuba libre - Michel van Rijn
Datum: 17 november 2011

Thriller over kunstsmokkel van ex-kunstsmokkelaar15 november 2011 verschijnt bij A.W. Bruna Uitgevers Cuba libre van Michel van Rijn.

Als de rokkenjagende kunstsmokkelaar Axel de Saint Cyr voor de kust van Cuba illegaal naar een oud galjoen duikt, kruist zijn pad dat van Günther Sievers, leider van de ultrarechtse groepering Blood & Honour. Ook Sievers’ missie is illegaal, maar wel van een heel andere orde van grootte.

In ruil voor een grotere rol van Blood & Honour op het wereldtoneel wil Sievers Raúl Castro, de broer van de zieke Fidel, iets unieks aanbieden: stomme filmbeelden waarop Adolf Hitler met de grootindustrieel Prescott Bush te zien is, de overgrootvader van de voorlaatste president van de Verenigde Staten en grondlegger van hun familiekapitaal.

Sievers heeft ook het Automated Lip Reading-programma (ALR) in zijn bezit, een uitvinding die het mogelijk maakt om vanuit de onmogelijkste hoeken gesprekken te volgen. Films en ALR bewijzen onomstotelijk dat de miljarden van de Bush-clan hun herkomst hebben in zakendeals met Hitler.

Wat volgt is een dodelijk kat-en-muisspel tussen Axel, Sievers, de Cubaanse geheime dienst, de Israëlische Mossad en vertrouwelingen van de vroegere president van de Verenigde Staten…

Michel van Rijn (Parijs, 1950) is een van de bekendste en meest omstreden kenners van de illegale kunsthandel: ooit was hij zelf een van ’s werelds grootste smokkelaars op dat gebied. Tegenwoordig zet hij zijn ervaring in om internationale opsporingsdiensten te helpen bij de bestrijding van kunstsmokkel.

Hij debuteerde als thrillerauteur in 1999 met Het Mekka Manuscript. Enkele jaren later verscheen het tweede deel in de reeks rond Axel de Saint Cyr, De vijfde sarcofaag.

€ 19,95
316 pag.
ISBN 978 90 229 9367 5
CAP e-book € 15,95
ISBN e-book 978 90 449 6613 8