" />

Het Venetiaanse masker

Thriller auteur
Thriller details
Het Venetiaanse masker
(The Man in the Picture, 2010)
Tijdens een bezoek aan zijn vroegere mentor van de universiteit van Cambridge krijgt Oliver een vreemd verhaal te horen. Zijn mentor vertelt hem de mysterieuze en ongelooflijke geschiedenis van het Venetiaanse schilderij dat in een donkere hoek van zijn werkkamer hangt. De geheimen van het doek zetten onvermoede en kwaadaardige krachten in werking...

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Lezersrecensie
Het Venetiaanse masker
02/11/2012
3
Ik ben het in zoverre eens met de recensies hierboven dat het inderdaad knap is van Hill om zo'n spannend verhaal te schrijven in zo'n klein boekje. Je kunt het bijna niet wegleggen. Alleen vond ik het einde erg teleurstellend. Vandaar toch maar drie sterren. Na zo'n spannend boek verwacht je ook een spannende ontknoping maar die bleef uit, helaas.
Het Venetiaanse masker
27/04/2011
4
Susan Hill weet echt heel goed spanning te creëren en dat allemaal toch in een kort tijdsbestek. Het boekje heeft namelijk maar 126 pagina’s, maar het verhaal heeft meer diepgang dan je zou verwachten. De personages en de verhaallijn zijn duidelijk beschreven en de spanning is van kaft tot kaft voelbaar. Ik las dit boekje ’s avonds laat en toen ik naar bed ging heb met afgewende ogen langs onze schilderen gelopen. Zo erg zat de spanning er nog bij me in en dat vind ik echt een prestatie voor zo’n kort verhaal!
Het Venetiaanse masker
mjo
14/06/2010
4
Oliver is op bezoek bij zijn oude docent in Cambridge, Theo Parmitter. Parmitter wil, nu hij op leeftijd is, graag het verhaal vertellen over het schilderij dat in een hoek van zijn kamer hangt. Het is een geheimzinnig schilderij, dat een tafereel laat zien in Venetië met al dan niet gemaskerde mensen, van wie sommigen de toeschouwer smekend en angstig aan lijken te kijken.
Parmitter legt uit hoe hij aan het schilderij is gekomen, en hoe hij vanaf het begin het idee heeft gehad dat er iets niet deugde. Toch heeft hij er nooit afstand van willen doen, terwijl er verschillende pogingen zijn ondernomen om het schilderij van hem te kopen.
Hij vertelt Oliver hoe hij door toevallige omstandigheden heeft ontdekt wie het schilderij ook wilde hebben en waarom; een verhaal van liefde en jaloezie, en van het noodlot.
Uiteindelijk krijgen zowel Parmitter als Oliver met datzelfde noodlot te maken, zoals de lezer al vermoedt. De ondertitel van dit dunne boekje is niet zomaar “A Ghost Story”.
Natuurlijk is het gegeven niet origineel: Hill heeft veel te danken aan Oscar Wilde (The picture of Dorian Grey). Toch verdient ze vier sterren, omdat ze erg goed schrijft (ieder boek van Susan Hill is alleen al daarom de moeite waard), en omdat het knap is om met eenvoudige middelen zo’n mooi, klein, afgerond verhaal te vertellen over wraak.


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.