Grof wild

Thriller auteur
Thriller details
Grof wild
(Grof wild, 1998)
De ondernemende Eva verrast echtgenoot Victor met een korte vakantie in de Ardennen. Victor, een zakenman die juist een miljardendeal wil afsluiten met een Japanse multinational, kan maar moeilijk loskomen van zijn zakelijke beslommeringen.

Het weekje uit ontaardt in een nachtmerrie.

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Lezersrecensie
Grof wild
07/11/2011
4
Grof wild is geschreven door Pieter Aspe, hij is één van de bekendste Vlaamse schrijvers van België op dit moment. Het boek is in 2009 op de markt gekomen en is verschenen bij uitgeverij Manteau. Zijn boeken behoren dan ook tot de beste thrillers die de jongste jaren in Vlaanderen verschenen zijn. Pieter Aspe schrijft meestal misdaadromans met hoofdinspecteur Pieter Van In in de hoofdrol, maar deze eigenschap gold niet voor dit boek. Grof Wild gaat over een koppel Victor Borremans en Eva Borremans die besluiten om hun zilveren huwelijksjubileum te vieren met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Victor is een succesvol zakenman die te weinig tijd maakt voor zijn vrouw Eva. Hierdoor maakt Eva samen met Oscar Piryns, de collega van haar man, een plan om hun liefdesleven weer wat op te krikken. Oscar huurt in opdracht van Eva enkele acteurs in die het Eva en Victor zeer moeilijk zullen maken tijdens hun reisje naar de Ardennen. Dit alles zodat Victor zich weer terug kan bewijzen als de heldhaftige ridder die hij was in het begin van hun relatie. Maar wat een gezellig weekje zou moeten worden, evolueert al snel in een helse nachtmerrie!

Grof Wild is een mooi voorbeeld van een misdaadroman. In het boek zitten talrijke elementen verwikkeld die de spanning doen stijgen. Het verhaal speelt zich grotendeels af op eenzelfde locatie, een afgelegen chalet in de Ardennen. De locatie wordt doorheen het boek zeer nauwkeurig beschreven, er is veel aandacht voor kleine details en dit zorgt ook voor extra spanning. Ook de manier waarop de personages worden beschreven is zeer doordacht, hun persoonlijkheid past perfect in het verhaal en dit zorgt ervoor dat alles ook zeer realistisch overkomt. In het boek wordt geen rekening gehouden met de structuur, er wordt voortdurend verwisseld van onderwerp wat soms enige verwarring kan oproepen.

Grof Wild vond ik echt een geweldig goed en spannend boek, één van de beste boeken die ik al gelezen heb van Pieter Aspe. Ik heb alreeds enkele andere boeken gelezen van Pieter Aspe zoals Dood Tij en Alibi, maar deze zijn mij niet even goed bevallen. De verhalen met hoofdinspecteur Van In in de hoofdrol vond ik vaak saai en ze lazen hierdoor ook helemaal niet vlot. In tegenstelling tot dit boek! Het is werkelijk een zeer spannend en vlot leesbaar boek dat je geen seconde naast je kan leggen! Wat mij zo aansprak aan dit boek is dat alles heel realistisch wordt voorgesteld, alsof het ieder van ons zou kunnen overkomen. Alle gebeurtenissen werden zeer gedetailleerd beschreven wat het zeer spannend maakte maar soms ook echt shockerend. De manier waarop de ingehuurde acteurs omgingen met Eva Borremans deed me dan ook echt huiveren. Wat wel een minpunt kan vormen voor dit boek is dat het wel heel snel overspringt van onderwerp tot onderwerp. Op een bepaald moment wordt de situatie van Victor en Eva geschetst in de Ardennen en enkele regels later bevinden we ons weer in de thuissituatie van hun zoon Jeroen. Voor mij vormde dit niet echt een probleem maar dit kan voor sommige lezers zeker als minpunt aanschouwd worden.
Grof wild
15/11/2010
4
Grof Wild is geschreven door Pieter Aspe, één van de bekendste schrijvers die België ooit heeft gehad. Aspe is de auteur van veelgelezen misdaadromans (o.a. Dood Tij, Vagevuur, Blauw bloed). In de meeste van zijn boeken is commissaris Van In het hoofdpersonage. Ook de vrouw van Van In komt in de meeste boeken van Aspe aan bod. In opdracht van VTM werden enkele van zijn misdaadromans herleid tot een televisieserie, genoemd naar zichzelf. De belangrijkste prijs die Aspe tot nu toe kreeg was voor zijn roman Zoenoffer dat in 2001 uitgebracht werd, waarvoor hij de Hercule Poirotprijs ontving.

Het begin van Grof wild wordt verteld door twee hoofdpersonages, Victor en Eva. Victor is een uiterst succesvol zakenman die in het begin van het verhaal op het punt staat een miljardendeal te maken met een Japanse multinational. Hij wil namelijk het door hem groot gemaakte bedrijf verkopen aan de Japanners. Zijn vrouw Eva heeft echter een weekje vakantie geregeld voor hun beiden, ter gelegenheid van hun 25-jarige huwelijk. Op deze manier wil ze opnieuw leven en spanning in hun relatie blazen. Tezamen trekken ze een week naar een chalet in de Ardennen. Eva heeft een heel plan uitgedokterd. Via een vriend heeft ze enkele jongeren ingehuurd om Victor en haar tijdens de vakantie eens goed te laten schrikken waardoor ze opnieuw naar elkaar toe groeien. Wat Eva echter niet weet is dat de vriend die de jongeren ingehuurd heeft hun tweeën uit de weg wil ruimen. De vakantie die ze dichter bij elkaar zou moeten brengen wordt een helse nachtmerrie…

Grof Wild is een heel spannend boek met een leuke en niet-alledaagse verhaallijn. Het is het eerste boek van Pieter Aspe dat ik gelezen heb, maar het is me erg bevallen. Doordat het niet zo’n dik boek is (slechts 123 pagina’s) is het ook heel makkelijk om te lezen en dus zeker een aanrader voor andere mensen. In de toekomst zal ik meer boeken van Aspe lezen. Zijn verhalen zullen ook jonge lezers aanspreken.
Grof wild
14/10/2009
3
Ik ben niet echt een fan van boeken en kijk liever naar films, maar dit boek vond ik erg spannend.
Jammer alleen dat onbelangrijke zaken te gedetailleerd worden omschreven. Bovendien leidt het voortdurend wisselen van onderwerp soms tot verwarring. Desondanks vind ik het een goed boek met een happy end.
Grof wild
05/02/2006
4
Dit boekje is zowat het enige verhaal voor volwassenen van Pieter Aspe waarin Van In en co niet meespelen.

Eva, een vrouw van een succesvol ondernemer reserveert voor hun 25-jarige huwelijksverjaardag een weekje vakantie in een afgelegen Ardeense chalet. Om er zeker van te zijn dat manlief Victor niet door professionele beslommeringen afgeleid zal worden, zorgt ze ervoor dat ze onbereikbaar zijn voor de buitenwereld. Ook laat ze, door een collega van Victor, enkele acteurs inhuren om enkele acties te doen tijdens hun verblijf, in een poging de passie uit de beginperiode van hun relatie nog eens terug te vinden.
Als deze acteurs blijken criminelen te zijn, moeten Eva, en vooral Victor alle registers opentrekken om hun vakantie te overleven.

De sterkste kant van dit kortverhaal is dat het beschrevene zich beperkt tot de hoofdzaken. Het is dan ook een boekje waar de spanning primeert.
De vlotte stijl van Aspe zorgt er voor dat je door het verhaal vliegt en niet anders kan dan meeleven met de hoofdpersonages.

Het geheel doet me denken aan een aflevering uit de "Vlaamse Filmkes", een in Vlaanderen populaire reeks van kortverhalen voor middelbare scholieren, maar dan nu eens voor volwassenen.

Al bij al een leuk tussendoortje.
Grof wild
24/04/2005
3
Een betere Aspe. Kort verhaal dat spannend is van het begin tot het einde. Doet soms denken aan andere schrijvers die ook een geterroriseerd echtpaar opvoeren. De mengeling van intriges en de knipoog naar de acualiteit geeft voor de Vlaamse lezer iets meer. Anderen zullen deze linken niet direct door hebben.

1 2


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.