" />

De laatste getuige

Thriller auteur
Thriller details
De laatste getuige
(Last Witness, 2005)

Het politiekorps van Miami wordt opgeschrikt door een ongebruikelijke reeks moorden: agenten uit de eigen gelederen worden omgebracht, waarbij de plaats delict steeds duidelijk in scène is gezet. De politie herkent de hand van een seriemoordenaar en zet rechercheur Dominick Falconetti op de zaak. Zijn vriendin en openbare aanklager C.J. Townsend wordt aan het team toegevoegd, aangezien zij enkele jaren geleden het onderzoek leidde naar de beruchte lustmoordenaar Cupido en hem achter de tralies zette.

Maar nu, drie jaar later, is de terreur terug in de straten van Miami en jaagt er iemand op de politie. Details op de plaatsen delict en een ontvoering van een drugsbaron lijken te wijzen op een mogelijkverband met interne corruptie en een drugsoorlog, maar al spoedig begint C.J. te vermoeden, dat er een geheel ander motief is, waarom de agenten zo bruut worden vermoord. Een motief dat zij echter nooit kan openbaren, want als zij dat geheim zou onthullen, wordt een beestachtige moordenaar onmiddellijk op vrije voeten gesteld. C.J. zal haar vroegere belager en kwelgeest op haar eigen terrein, in de rechtszaal, moeten bestrijden, waarbij zij haar carrière, haar relatie en zelfs haar leven op het spel zet.

Jilliane Hoffman heeft na haar internationale bestseller Vergelding wederom een bloedstollende rechtbankthriller geschreven, die de lezer tot het verrassende einde op het puntje van de stoel houdt.Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Lezersrecensie
De laatste getuige
30/04/2012
1
Er is maar één vrouw die goede thrillers kan schrijven en dat is Tess Gerritsen. En Jilliane Hoffman bewijst mijn gelijk. Net als haar collega Mo Hayder kan zij gewoon niet schrijven. Ontzettend plat, zonder diepgang, zonder sfeer, veel te veel dialogen en bijzonder clichématig. Het boek komt gewoon nooit tot leven. En altijd weer die eeuwige seriemoordenaar met zijn mysterieuze modus operandus. Je bent schrijver en je hebt geen inspiratie: Huplakee Seriemoordenaar... Een volledig gebrek aan originaliteit. Sla Hoffman maar gerust over.
De laatste getuige
20/12/2005
3
Haar debuut, Vergelding, vond ik schitterend op alle vlakken.
Ik keek dan ook vol verwachting uit naar haar tweede boek.
Helaas vond ik het ietwat teleurstellend...
Ik vond het zeker niet slecht, maar ik miste wat van de spanning die ik in haar eerste boek zo kon waarderen. Vergelding wou ik in één ruk uitlezen, maar dat had ik bij dit boek jammer genoeg niet.
Ik ben misschien ook veeleisend geworden door haar ijzersterke debuut.
Kort samengevat, het was een goed boek, makkelijk te lezen, maar daar blijft het ook bij. Erg jammer... hoop dat haar volgende boek meer aan de verwachting voldoet.
De laatste getuige
28/10/2005
2
Zoals zo vaak: lees je een boek van een schrijver waar je van hebt genoten, in het geval van Hoffman haar vorige boek dan begin je vol goede moed en zin aan een nieuw boek van haar en vaak.....Ja vaak valt dat dan toch tegen. Eerdere schrijvers waren dat ook al met me eens maar de spanning is weg, valt tegen, de karakters zijn vrij vlak, toch wel een redelijk verhaal maar niet meer dan 2 sterren. Bij een volgend boek van haar ga ik toch echt af op de recensies van Crimezone. Dat is en blijft natuurlijk individueel.
De laatste getuige
27/10/2005
3
Ik sluit me aan bij de andere recensies. Vergelding was een heerlijk en zeer spannend boek met leuke wendingen, echt een topper! Ik stond te popelen om het vervolg aan te schaffen en te lezen. Maar helaas, geen spanning, zakt te vaak in. De moorden worden te snel en niet in detail beschreven. Het lijkt wel of ze haast had met het schrijven van dit boek.
De laatste getuige
16/10/2005
3
Dit boek is het vervolg op het debuut: De vergelding. Dit eerste boek was een razend knap debuut dat ik dan ook gewaardeerd heb met vier sterren. In dat boek gaat het over de gruwelijke gebeurtenissen die CJ Townsend overkomen. Het boek had een open einde omdat CJ de waarheid geweld aangedaan heeft om haar belager achter de tralies te krijgen.

Dit boek gaat niet over de problemen die CJ aangedaan zijn maar meer hoe zij ermee omgaat dat haar waarheid niet de waarheid is. De spanning die in het eerste boek heerste, miste ik in het tweede boek. Het is een pracht rechtbankthriller maar het valt me een beetje tegen naar het debuut. Opnieuw heeft dit boek een open einde dus zullen we later nog eens kunnen genieten van de belevenissen van CJ. Het is een gemakkelijk leesbaar verhaal maar het steekt niet met kop en schouders boven het gemiddelde uit.


1 2


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.