Superhelden.nl

Thriller auteur
Thriller details
Superhelden.nl
(2011)
Een zinderende spionagethriller die je online kunt naspelen!

Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Mr. Oz weet wat het einddoel is.

Sinds haar vaders zelfmoord doet de dertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar favoriete game is Superhelden.nl, waar ze het ene na het andere level haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat de plannen van Mr.Oz met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld…

Durf jij dit avontuur ook aan? Surf dan naar Superhelden.nl!

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Recensie
4
Superhelden.nl is een leuk, spannend en origineel jeugdboek.
Daar stond Superhelden.nl, tussen al die duizenden boeken op Manuscripta, de opening van het boekenseizoen. Ik voelde mij meteen aangetrokken tot dit boek. Maar wat of wie trok mij zo aan? Was het de cover, de titel, de schrijver of was het Mr. Oz die mijn aandacht wilde?

In Superhelden.nl heeft de 13 jarige Iris het niet naar haar zin op school. Door haar fotografische geheugen denken leraren dat zij spiekt. Ook thuis heeft zij het moeilijk. Na de zelfmoord van haar vader en de verdwijning van haar broer is de sfeer niet gezellig meer. Op de website Superhelden.nl is zij een ander persoon en verdwijnen haar zorgen. Ze speelt uren achter elkaar en vliegt door de levels heen. Wanneer ze alle levels heeft doorlopen gaat het spel verder in de echte wereld. De geheimzinnige en gevaarlijke Mr. Oz geeft haar de opdracht een bom onschadelijk te maken op de plek waar haar vader zelfmoord heeft gepleegd. Wanneer Iris in de opdracht slaagt krijgt zij een bootreis aangeboden. Tijdens deze reis wordt zij ontvoerd en verdwijnt zij naar het eiland Pala. Hier wordt zij, met nog een tiental andere talentvolle kinderen, vastgehouden om opgeleid te worden tot Superheld. Net als in het computerspel moet zij hier vijf levels doorlopen. Zal het Iris lukken om het laatste level te halen?

Superhelden.nl is een leuk, spannend en origineel boek. Ik vond het jammer dat het boek een open einde heeft en dat ik nog een jaar moet wachten voordat ik weet of Iris Mr. Oz kan verslaan. Het is niet echt een YA boek, maar hoort thuis bij de spannende jeugdboeken. De titel past perfect bij het thema van de kinderboekenweek, Superhelden. Ik hoop dat het boek die week de aandacht krijgt dat het verdient. 
03/10/2011
Beoordeling:
plot
4
spanning
4
leesplezier
5
schrijfstijl
4
originaliteit
4
psychologie
4
Lezersrecensie
Superhelden.nl
18/01/2012
5
Superhelden.nl,
Ik vond het zo'n spannend boek ik kon niet stoppen met lezen Toen ik begon dacht ik ik snap het niet hoor maar ik las verder en verder toen werd het echt spannend.

Toen de 13jarige Iris is tijden bezig met het spel superhelden.nl en ze heeft ook nog eens moeilijk met de zelfmoord van haar vader. Dus verdwijnt ze steeds dieper in het spel terwijl er mensen zijn die haar in de gaten houden tot het spel is afgelopen. dan krijgt ze een bericht kom naar utrecht. Al ze daar is komen er 2 andere mensen aan Fiber en Alex Fiber zegt dat er een bom in utrecht ligt en dat ze 3 uur hebben om die te vinden en onschadelijk te maken. Toen dat als achter de rug lag gebeurde er tijden niks tot er een brief op de deurmat er stond "jullie krijgen een cruisse voor 2 naar Amerika" Maar Iris haalt Amerika Niet Maar zij werdt overboort gegooid door Fiber en Alex redt haar en samen gaan ze naar Pala
Meer ga ik niet uitbreiden want anders is het niet meer leuk


Doe ook het echte spel op www.superhelden.nl
Superhelden.nl
23/11/2011
3
Toen ik een bezoekje bracht aan mijn favoriete boekhandel dacht ik even dat ik per ongeluk Super de Boer ingewandeld was. Superjuffie, Superheldjes, Superhelp (ja een P), Superjan, Superdolfje..........De kinderboekenkasten waren voor een groot deel gevuld met boeken over echte helden, Superhelden en helden op sokken. Het is weer Kinderboekenweek en, mocht het je ontgaan zijn, het thema van dit jaar is Superhelden! Omdat ik, net als in de Supermarkt, altijd op zoek ben naar het beste kocht ik het boek Superhelden.nl van Marcel van Driel.

Sinds de dood van haar vader en de verdwijning van haar broer leven de 13 jarige Iris en haar moeder langs elkaar heen. Iris leven bestaat voornamelijk uit gamen en ze is verslaafd aan het spel Superhelden. Door haar enorm goede geheugen doorloopt ze de levels in recordtempo. Wanneer Iris het laatste level bereikt wordt zij ontvoerd door 2 echte superhelden. Alex en fiber nemen haar mee naar het eiland Pala waar Iris, met nog tientallen andere talentvolle kinderen, tegen haar wil wordt vastgehouden. Ze belandt in de klauwen van de geheimzinnige en gewelddadige Mr Oz die de wereld wil veroveren en de kinderen opleidt tot Superheld.

Het boek leest lekker weg en is helemaal van deze tijd. Erg leuk is dat de schrijver zijn lezers de cover heeft laten kiezen en de kinderen die niet genoeg hebben kunnen krijgen van het boek op www.Superhlden.nl! zelf een Superheld kunnen worden. Pas wel op! Na het lezen van het boek ben je gewaarschuwd. Laat je leven niet zo eindigen als dat van Iris, stop op tijd met gamen!
Ik hoop dat Marcel van Driel in de tweede druk van zijn boek wat grove zinnen zou willen verwijderen. Want elkaar verrot slaan, ontleden van zijn ballen en hij wil alleen maar n....n hoort niet thuis in een goed kinderboek. De taal van kinderen verloederd toch al verschrikkelijk en ik vind dat Nederlandse kinderboekenschrijvers het goede voorbeeld moeten geven aan hun jonge lezers!


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.