Kane & Abel

Thriller auteur
Thriller details
Kane & Abel
(Kane and Abel, 1980)
Deze roman vertelt het levensverhaal van twee mannen: William Kane, een schatrijke bankier, en Abel Rosnovski (geboren Wladek Koskiewicz), een uit Polen naar Amerika geëmigreerde armoedzaaier, die erin slaagt een keten van luxueuze hotels op te bouwen.

Beiden zijn geboren in 1906. William - scherpzinnig en ondernemend - stamt uit een oud en gerespecteerd bankiersgeslacht in Boston. Abel wordt als pasgeboren baby gevonden in een Pools bos, geadopteerd door een stropersgezin en later opgenomen in het kasteel van de welgestelde baron Rosnovski.

Terwijl William ernaar streeft de financiële prestaties van zijn vader nog te overtreffen en Abel tracht om tot maatschappelijk aanzien en publieke erkenning te geraken, volgt ieder zijn eigen weg om het gestelde doel te bereiken.

William maakt zijn eerste miljoen in de effectenhandel, wordt directeur van zijn vaders bank en huwt een society-schoonheid. Abel start zijn carrière als kelner in een Newyorks hotel, bezoekt de avondschool, krijgt zijn eerste grote kans een fortuin binnen te halen en trouwt met een Poolse immigrante.

Als Abel genoopt is de financiële steun van William in te roepen, loopt dit uit op een onherstelbare breuk tussen beiden. Er ontwikkelt zich een wederzijdse haat die de voedingsbodem legt voor een confrontatie welke de gehele financiële wereld op zijn grondvesten doet schudden en naar een eind voert, dat zowel tragisch als schokkend is.

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.