" />

Taboe

Thriller auteur
Thriller details
Taboe
(Taboo, 2011)
Forensisch onderzoeker Reilly Steel, opgeleid aan de fbi Academy in Quantico en geboren en getogen in het bruisende San Francisco, vindt Dublin maar een saaie stad. Ze is naar Ierland gegaan om het Ierse forensisch laboratorium de eenentwintigste eeuw binnen te loodsen, en om een oogje te houden op haar vader, die steeds vaker zijn toevlucht zoekt tot de drank. Wanneer een jonge man en vrouw dood worden aangetroffen in een appartement, lijkt alles erop te wijzen dat ze samen zelfmoord hebben gepleegd. Als er meer lijken worden gevonden beseft het team dat er een gestoorde moordenaar aan het werk is, iemand die de laatste taboes van onze samenleving aan z’n laars lapt…

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Recensie
2
Door de oppervlakkige uitwerking mist het zijn effect op de kritische lezer. Ook is de timing van de gebeurtenissen onzorgvuldig.
Melissa Hill is een Ierse bestsellerauteur van romantische boeken die tot nu toe nog niet in Nederlandse vertaling zijn verschenen. Samen met haar man Kevin probeert ze nu het thrillergenre uit, onder de naam Casey Hill. Taboe is het debuut van dit schrijvend echtpaar.

Reilly Steel is een forensische specialist die zich na een opleiding bij de FBI in Ierland heeft gevestigd, om zo dichter bij haar vader te kunnen zijn. Veel tijd voor familieaangelegenheden heeft ze echter niet. Haar kennis is dringend gewenst om een recente golf van gruwelijke moorden in Dublin op te lossen. Steel ontdekt een verband tussen de moorden dat te maken heeft met Sigmund Freud en taboes. Maar met dat verband is de moordenaar nog niet gevonden.

Dat Melissa Hill tot nu toe alleen romantische boeken heeft geschreven is te merken aan Taboe. De personages zijn van bordpapier en de romance tussen Steel en detective Chris Delaney zie je al van mijlen ver aankomen. Taboe kun je nog het beste gedachteloos lezen. Als je iets kritischer naar de plot kijkt, dan valt op hoe gekunsteld die is. De verschillende moorden volgen in snel tempo achter elkaar, met amper ruimte voor enige achtergrondinformatie. Steel krijgt van het echtpaar Hill een geheim mee, iets dat te maken heeft met wat haar zusje Jess destijds in Amerika is overkomen. Op onverwachte momenten wordt in het boek aan het geheim gerefereerd. Voor detective Delaney heeft Hill bedacht dat hij last heeft van pijnlijke ledematen. Hij wil geen medisch onderzoek ondergaan omdat hij bang is zijn functie te verliezen.

Het is te merken hoe het echtpaar Hill geprobeerd heeft hier een onderhoudend boek van te maken, met ingrediënten als een beetje Freud, wat lugubere moorden en een vleugje romantiek. Maar door de oppervlakkige uitwerking mist het zijn effect op de kritische lezer. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in de manier waarop de lichamelijke klachten van Delaney afgehandeld worden. Ook is de timing van de gebeurtenissen onzorgvuldig. Het hoe en wat van de moordenaar komt te versnipperd en te laat aan bod, waardoor er van enige diepgang geen sprake meer is.

En diepgang is juist wat het boek mist. De plot van het boek had in de handen van een betere schrijver voor meer impact kunnen zorgen. Nu is het niet meer geworden dan een uitstapje van een bestsellerauteur die zich beter kan beperken tot romantische boeken.
21/10/2011
Beoordeling:
plot
2
spanning
3
leesplezier
2
schrijfstijl
2
originaliteit
3
psychologie
2
Lezersrecensie
Taboe
19/11/2013
2
Geen echtte hoogvlieger, het duurde een tijdje voor ik in het verhaal kwam. Enkele als zelfmoorden geënsceneerde moorden brengen forensisch onderzoeker Reilly bij het onderzoek. Met haar komt de dader dichtbij, heel dichtbij. Hret gedeelte over het taboe heb ik wel begrepen maar ik vind het wat ver gezocht en ongeloofwaardig.
Taboe
22/02/2012
2
'Taboe' van Casey Hill is echt een boek voor liefhebbers van Karin Slaughter en Patricia Cornwell. Maar het haalt wat mij betreft niet hetzelfde niveau. Het boek leest makkelijk weg, blijft op zich ook wel boeien, maar is ook te vaak voorspelbaar.
Geen moment wordt je echt betrokken bij de hoofdpersonen: niet in het verhaal, en ook niet door hun persoonlijke beslommeringen en bezigheden... Da's jammer. Ik merk keer op keer dat ik daardoor een boek echt weet te waarderen.
Kortom: lekker boek om snel te lezen tijdens een vakantie, maar daarna toch snel weer eentje pakken van een hoger niveau.
Taboe
05/12/2011
2
Voor een thrillerdebuut is het zeker geen slecht verhaal. Maar het hele verhaal hinkt mijn inziens nog teveel op meerdere gedachten.
Bij vlagen lijkt het meer een gewone roman dan een thriller. Echt spannend wordt het ook bijna nergens en de karakters worden net wat te weinig uitdiept.
Ook het verhaal dat voor een (klein) deel in Amerika en de rest in Ierland speelt wordt door die verschillende locaties niet echt interessanter.
De plot is erg vergezocht en daardoor ook niet zo geloofwaardig.
Toch ondanks al deze kritiekpunten was het zeker geen vervelend boek om te lezen.
Taboe
01/12/2011
3
Taboe is een goed verhaal om te lezen.
Het is een prettige schrijfstijl waardoor je snel wordt meegenomen met de hoofdpersonage Reilly Steel. Terwijl zij bezig is om misdaden op te lossen, kom je steeds meer te weten over haar verleden. Zou ze ondertussen ook nog een relatie krijgen met Chris Delaney? Of is er geen tijd en plek in haar leven hiervoor.... Het einde van het boek is verrassend en goed geschreven.
Taboe
23/11/2011
3
Taboe van Casey Hill is een prettig te lezen verhaal. Er zit spanning in en een leuke relatie ontwikkeling. Ook de onvermijdelijke moorden en het onderzoek naar de dader is vanzelfsprekend aanwezig. De titel past goed bij het boek. Het is helaas geen echt top-boek, daarvoor mist het teveel diepgang en echte nagelbijtende spanning. Toch is het wel een aardig debuut van dit schrijversduo. Komt er een vervolg zal ik het zeker bij de bieb lenen. Omdat ik mij wel heb vermaakt tijdens het lezen, waardeer ik het boek met 3***.


1 2 3 4 5 6 7 8 9


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.