Vals spel

Thriller auteur
Thriller details
Vals spel
(2010)
Fin zit in een Spaanse politiecel. Hij wordt verdacht van moord. In het begin maakt hij zich nog niet echt zorgen. Valerie komt hem vast snel helpen. Fin heeft haar tijdens het backpacken ontmoet en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Val spreekt Spaans en is zijn tolk. Ze hoeft alleen maar even tegen die agenten te zeggen dat Fin op het moment van de moord bij haar was en dan laten ze hem vrij. Maar Val komt niet opdagen. En wat nog veel erger is: de politie gelooft Fin niet. Er zijn namelijk een heleboel aanwijzingen dat hij de waarheid verdraait: vingerafdrukken, getuigen, mysterieuze sms'jes...

Fin raakt steeds dieper in de problemen. Hoe kan hij zijn onschuld bewijzen?

Door via Crimezone.nl je boeken te bestellen bij Bol.com, steun je je favoriete thrillersite.

Recensie
4
Vals spel is een boek dat je in één ruk uit hebt.
Wat je moet weten:
Mirjam Mous gaf les op een speciale school voor kinderen met sociaal-emotionele problemen. Dat was voor haar de plek om haar verhalen uit te proberen en er inspiratie op te doen.

Het verhaal:
Fin zit in de gevangenis in Spanje. Hij spreekt geen Spaans en hij wordt verdacht van een moord.
Hij maakt zich nog niet echt zorgen, want Valérie zou wel snel komen en uitleggen dat het een vergissing is. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens het backpacken en trokken sindsdien samen verder. Val spreekt Spaans en kan zo tolken voor hem. Maar Valérie komt niet opdagen, en erger is dat er zware bewijzen tegen hem zijn. Kan Fin nog uit dit wespennest komen?

Waarom je het boek moet lezen:
Mirjam Mous is een bekende en populaire schrijfster en ook dit boek bewijst waarom. Vanaf de eerste pagina wordt je meegezogen in het verhaal en wil je weten hoe het afloopt. Langzaamaan kom je meer te weten, maar kom je ook voor meer vragen te staan. Gevaarlijk! Want je kan het boek niet loslaten tot je de laatste pagina gelezen hebt. Vals spel is geen staaltje van hoogstaande literatuur, maar het is heel vlot geschreven en zo leest het ook. Vals spel is een boek dat je in één ruk uit hebt.
Het boek is bedoeld voor lezers vanaf 12 jaar, maar ook als je ouder bent zal dit boek je kunnen bekoren. Ik geef het 3 sterren.
11/06/2013
Beoordeling:
plot
4
spanning
4
leesplezier
4
schrijfstijl
4
originaliteit
4
psychologie
2


Login
om een recensie te schrijven. Geen login? Registreer je dan.